Οι διδακτικές ώρες των μαθημάτων τομέα είναι είκοσι (20).
Ειδικότητα: Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
α/α |
ΜΑΘΗΜΑΤΑ |
ΩΡΕΣ |
1 | Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις | 2Θ |
2 | Αρχές Βιολογικής Γεωργίας | 3Θ |
3 | Δενδροκομία - Αμπελουργία | 2Θ+2Ε |
4 | Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας- Κηπευτικές Καλλιέργειες | 2Θ+2Ε |
5 | Αρδεύσεις Καλλιεργειών | 1Θ+2Ε |
6 | Φυτοπροστασία | 1Θ+2Ε |
Συνολική διάρκεια μαθημάτων |
20 |
Ειδικότητα: Τεχνικός Ζωϊκής Παραγωγής
α/α |
ΜΑΘΗΜΑΤΑ |
ΩΡΕΣ |
1 | Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις | 3Θ |
2 | Αρχές Βιολογικής Γεωργίας | 3Θ |
3 | Διατροφή Αγροτικών Ζώων | 2Θ+2Ε |
4 | Εκτροφή Αγροτικών Ζώων | 2Θ+2Ε |
5 | Υδατοκαλλιέργειες | 1Θ+2Ε |
6 | Μελισσοκομία -Σηροτροφία | 1Θ+2Ε |
Συνολική διάρκεια μαθημάτων |
20 |
Ειδικότητα: Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου
α/α |
ΜΑΘΗΜΑΤΑ |
ΩΡΕΣ |
1 | Αρχές Αγροτικής Ανάπτυξης | 2Θ |
2 | Περιβάλλον και Γεωργία | 1Θ+2Ε |
3 | Στοιχεία Γεωργικών Εγκαταστάσεων και Γεωργικά Μηχανήματα | 2Θ+1Ε |
4 | Ανθοκομικά Φυτά | 1Θ+2Ε |
5 | Εφαρμογές Αρδευτικών Δικτύων στην Κηποτεχνία | 1Θ+2Ε |
Συνολική διάρκεια μαθημάτων |
15 |
Ειδικότητα: Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
α/α |
ΜΑΘΗΜΑΤΑ |
ΩΡΕΣ |
1 | Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις | 3Θ |
2 | Αρχές Βιολογικής Γεωργίας | 3Θ |
3 | Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων | 2Θ+2Ε |
4 | Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων | 2Θ+2Ε |
Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων | 2Θ+2Ε | |
5 | Ασφάλεια Τροφίμων | 2Θ+1E |
Συνολική διάρκεια μαθημάτων |
20 |
Ειδικότητα: Τεχνικός Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τροφίμων
α/α |
ΜΑΘΗΜΑΤΑ |
ΩΡΕΣ |
1 | Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις | 3Θ |
2 | Αρχές Βιολογικής Γεωργίας | 3Θ |
3 | Ανθοκομικά Φυτά | 1Θ+2Ε |
4 | Εφαρμογές Αρδευτικών Δικτύων στην Κηποτεχνία | 1Θ+2Ε |
5 | Σχεδιασμός Φυτοτεχνικών Έργων | 2Θ+2Ε |
6 | Συντήρηση Κηποτεχνικών Εφαρμογών | 2Θ+2Ε |
Συνολική διάρκεια μαθημάτων |
20 |
Ο απόφοιτος της ειδικότητας αναμένεται να αποκτήσει, κατά την εκπαίδευσή του, τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να εκτελεί τα παρακάτω επαγγελματικα έργα:
-
-να γνωρίζει τις βασικές αρχές της λειτουργίας του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, τις αξιοποιήσιμες δυνατότητες του και τους τρόπους εμπορικής τους διαχέιρισης, συντήρησης και επέκτασής του (δρυμοί, βιότοποι..)
-
-να προστατεύει τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον
-
-να εκτελεί αυτόνομη επιχειρηματική παραγωγή βασικών φυτικών προϊόντων (προετοιμασία εδάφους, σπορά, λίπανση, άρδευση, καλλιέργεια, συλλογή, αποθήκευση, συντήρηση..)
-
-να εκτιμά το είδος και την ποσότητα της παραγωγής που θα καλλιεργήσει, σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς, του καιρού, του μεγέθους και της θέσης της επιχείρησης
-
-να επιλέγει τη γή που θα καλλιεργήσει, να καθορίζει το χρόνο άρωσης και να εκτελεί ειδικές τεχνικές εργασίες κατεργασίας και συντήρησης του εδάφους
-
-να επιλέγει και να αγοράζει τύπους και ποσότητες από σπόρους ή άλλο πολλαπλασιαστικό υλικό που θα χρησιμοποιήσει, τα λιπάσματα και τον εξοπλισμό
-
-να εκτελεί βασικές εργασίες φυτοπροστασίας και ζιζανιοκτονίας, με συμβατικές κυρίως μεθόδους
-
-να εκτελεί βασικές εργασίες λύπανσης
-
-να εκτελεί βασικές εργασίες συλλογής και αποθήκευσης των προϊόντων του
-
-να εφαρμόζει τις βασικές αρχές της βιολογικής γεωργίας
-
-να χειρίζεται και να συντηρεί βασικά γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα κατεργασίας εδάφους
-
-να εκτελεί βασικές εργασίες εκτροφής των παραγωγικών αγροτικών ζώων.