Μαθήματα
Γ΄ Τάξη . - ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΡΓΑ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΜΑΘΗΜΑ |
ΩΡΕΣ/ΕΒΔ. |
Περιβάλλον και Γεωργία |
2Θ + 1Ε |
Μηχανήματα και Εργαλεία Φυτοτεχνικών Έργων |
2Θ + 1Ε |
Αρδευτικά Δίκτυα |
1Θ + 2Ε |
Εισαγωγή στη Γεωργική Οικονομία |
2Θ |
Εφαρμογές Η/Υ-Σχεδιασμός |
2Θ + 2Ε |
ΣΥΝΟΛΟ |
15 |
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
α/α |
ΜΑΘΗΜΑ |
ΩΡΕΣ/ΕΒΔ. |
1 |
Νεοελληνική Γλώσσα |
2 |
2 |
Ιστορία |
1 |
3 |
Άλγεβρα |
1 |
4 |
Φυσική |
1 |
5 |
Χημεία |
1 |
ΣΥΝΟΛΟ |
6 |
α/α |
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ |
ΩΡΕΣ/ΕΒΔ. |
1 |
Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολγικής Κατεύθυνσης |
2 |
2 |
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα |
2 |
Ο απόφοιτος της ειδικότητας αναμένται να αποκτήσει γνώσεις και ικανοήτητες ώστε να εκτελεί τα παρακάτω επαγγελματικά έργα:
να γνωρίζει τις βασικές αρχές της λειτουργίας του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, τις αξιοποήσιμες δυνατότητές του και τους τρόπους εμπορικής διαχείρισης, συντήρησης και επέκτασής τους (δρυμοι, βιότοποι κ.α.)
να προστατεύει τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον
να γνωρίζει και να εφαρμόζει τις κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές για δένδρα θάμνους, άνθη και χλοοτάπητες
να αναγνωρίζει τα φυτά που χρησιμοποιούνται στην κηποτεχνία
να αναγνωρίζει τα υλικά άρδευσης
να αναγνωρίζει τα υλικά συνδεσμολογίας σωλήνων (μεταλλικών, pvc, πολυαιθυλενίου)
να εκτελεί βασικούς φυτωριακούς χειρισμούς και τεχνικές φύτευσης
να εκτελεί βασικούς χειρισμούς για τις ανθοκηπευτικές καλλιέργειες
να χρησιμοποιεί τις βασικές αρχές αρχιτεκτονικής του τοπίου
να σχεδιάζει μικρά έργα
διαμόρφωσης τοπίου (χειρονακτικά-
να εκτελεί βασικούς χειρισμούς συντήρησης πρασίνου
να εγκαθιστά δίκτυα άρδευσης
να αναγνωρίζει, επιλέγει, χειρίζεται και συντηρεί μηχανήματα και εργαλία (καλλιεργητές, ψαλίδα, σκαπτικά μηχανήματα, μικρούς εκσκαφείς και εργαλεία χειρός ) για φυτοτεχνικά έργα
να εκελεί βασικές εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και απλών κατασκευών διαμόρφωσης τοπίου
να χειρίζεται τον εξοπλισμό μίας επιχείρησης φυτοτεχνιών έργων ή ενός καταστήματος πώλησης σχετικού εξοπλισμού
να αποκτήσει επιχειρηματική συνείδηση
να τηρεί βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό του χώρο
να αναπτύσσει βασικές ικανότητες επικοινωνίας
να γνωρίζει κα να χρησιμοποιεί τις βασικές αρχές της γεωργικής οικονομίας
να ετοιμάζει παραστατικά
πώλησης και διακίνησης αγαθών